Strategia global macro pentru anul 2020 profilată în Financial Intelligence

Pe fondul unui razboi comercial SUA-China ce pare să se fi liniștit, cea mai puternică economie livrează randamente spectaculoase pe acțiuni, astfel Statele Unite ale Americii încheie un 2019 cu un plus de aproape 30 de procente. Cu toate acestea, ultimele știri venite din China chiar la început de an ne pun pe gânduri cu privire la faptul că țara de la răsărit poate surprinde extrem de pozitiv mediul investitional în viitorul apropiat, deși experimentează o scădere în termeni relativi de la un an la altul a Produsului Intern Brut.

China oferă un pachet de relaxare economică prin reducerea cu 0.50%, de la 13% la 12.50%, a ratei minime obligatorii pentru băncile locale, eliberând astfel aproximativ 115 miliarde de dolari americani. Motivația o reprezintă faptul că economia se află pe o pantă descendentă din punct de vedere al indicatorilor principali și anume cel mai slab ritm de creștere din ultimii 30 de ani.

Principalul indice bursier local – FTSE China A50, care include cele mai puternice 50 de companii, se află la doar cateva procente de un maxim post-criză din 2008. Lichiditatea a fost și este cea mai facilă soluție implementată de către băncile centrale pentru a susține economiile, așadar consider ca un pariu fondat pentru 2020 poate fi o alocare strategică către China și chiar către alte țări emergente precum Brazilia, Coreea de Sud sau Taiwan. În condițiile în care niciun eveniment care să surprindă extrem de negativ piețele financiare nu apare, ar trebui să se afle într-o ‘mare de liniște’.

Politicile monetare relaxate și un mediu cu așteptări inflaționiste ridicate oferă susținere pentru metale, suficientă pentru a putea repeta scenariile din 2019. La finalul lui 2018 indicam Argintul ca și oportunitate de investiții pentru 2019 – acesta a reușit să atingă pragul de 20$ și a încheiatul anul cu un plus de 15%; de asemenea aurul a încheiat cu un plus de 17%.

https://financialintelligence.ro/angelo-alexandru-analist-politicile-monetare-relaxate-si-un-mediu-cu-asteptari-inflationiste-ridicate-ofera-sustinere-pentru-metale/

Tagged , , , .